Affärsuppföljning - Hur fungerar filter i PowerBI?

Uppdaterad

Om du tycker att vissa siffror eller data som ni känner inte stämmer. Testa först med att återställa filter.

I de flesta rapporter är filterpanelen på vänster sida, som kan fällas ut och in (på vissa sidor är den alltid utfälld). Här kan du göra grundläggande val som datum, franchiseområde, bobutik, mäklare och liknande.

Dessa filter följer oftast med mellan olika sidor i rapporterna, men det kan finnas undantag, som i fliken för Marknadsandelar där data väljs på kommunnivå, eller när du navigerar mellan olika rapportdelar som Affärsuppföljning och Kundupplevelse.

En viktig funktion att känna till är hur du återställer rapporten till dess "ursprungsläge". Detta gör du genom att klicka på -ikonen i det övre högra hörnet. När du klickar på den, återställs rapporten utan några filter.

Om du använder vissa filter rätt ofta kan vi rekommendera att du lägger till ett personligt bokmärke så du kan snabbt tillämpa samma filter igen med ett knapptryck. Du kan också göra om ett bokmärke till ett till standardvy. Det kommer göra så när du öppnar rapporten kommer det vara förinställd att öppna med dessa filter.

OBS: Ska du göra ett personligt bokmärke till standard-vy är det rekommenderat att inte göra något datumval, gör du inga datumval kommer rapporten automatiskt ”hänga-med” till dagens datum utan att du manuellt behöver välja dagens datum.

Guide taggad med: Statistik