Installera VIPRE - Mac

Uppdaterad

Ladda ner och installera VIPRE på Mac:

1. Klicka på länken för att börja nedladdningen. Ladda ned här!

För att öppna den nedladdade .pkg installationsfilen - Gå till Finder -> Hämtade filer
    Om du bara dubbelklickar på filen kommer Mac att inte godkänna installationen. För att starta installationen, högerklicka på filen, sedan klicka på öppna med och välj "installeraren". En dialogruta kommer komma upp och då ska du klicka på "Öppna".

2. Klicka på fortsätt genom introduktionen och licensen.

3. Välj rätt destination på datorn att installera programmet.

4. Godkänn installationen genom att skriva in lösenordet för din dator.

5. Klicka på stäng när installationen är klar

Nu är grundinstallationen klar, men vi måste göra ett av två till steg innan allt är helt klart.

Ge tillåtelse till VIPRE att skanna din dator

Innan du är klar med installationen måste du gå till dina datorpreferenser för att tillåta VIPRE att skanna din dator. Annars kommer det se ut så här för er.

Ge VIPRE full access till din disk

VIPRE måste också full access till eran disk innan den ska fungera helt. Gå genom dessa steg:

1. I det övre vänstra hörnet av skärmen, välj Apple-menyn > Systeminställningar.

2. Gå till ”Integritet och säkerhet” vilket ni kan hitta där eller söka på ”skydd”. Denna vy ser lite olika ut beroende på vilken version du har av Mac OS.

3. Hitta fliken ”Full disk access”.
  4. I den högra kolumnen letar du efter VIPRE-loggan och ordet agent och växlar sedan till blått så att VIPRE-agenten har full disk access.

5. Godkänn genom att skriva in lösenordet för din dator.

Ge tillåtelse till VIPRE att skanna din dator (Inte obligatoriskt)

För vissa kan dessa steg för att ge tillåtelse för VIPRE att skanna din dator.

1. I det övre vänstra hörnet av skärmen, välj Apple-menyn > Systeminställningar. Sen gå till ”Integritet och säkerhet” vilket ni kan hitta där eller söka på ”skydd”.
  2. På botten av Säkerhet och integritet-skärmen bör du se ett meddelande om att programvara är blockerad.

Om det står: "System software from developer 'ThreatTrack Security, Inc.' was blocked from loading" eller "Some system software was blocked from loading" Klicka på knappen ”Tillåt”, spara ändringarna och starta om systemet

Det är allt! Om alla steg är rätt gjorda så ska det vara en grön lampa på ”Active protection”

Guide taggad med: Mjukvara Virusskydd