Installera VIPRE - PC

Uppdaterad

[VIKTIGT] Säkerställ att WebRoot eller andra gamla virusskydd är avinstallerade!

På maskinen där vårat nuvarande virusskydd Webroot är installerat, din dator, säkerställ att Webroot-ikonen är borta.

Skulle Webroots ikon vara kvar testa följande: (1) starta om maskinen eller (2) Högerklicka på Webroots ikon och välj "Uppdatera konfiguration". Båda kommer att trigga igång en borttagning av programvaran.

Om McAfee är installerat

Om denna ikon är kvar i datorn nere i rullistan så finns Mcafee virusskydd på din dator.

McAfee går inte avinstallera på en vanligt sätt man måste ta bort den via MCPR (Mcafee product removal tool). Ladda ned den i länken nedan.

https://www.mcafee.com/support/?articleId=TS101331&page=shell&shell=article-view

•  Gå till alternativ två

• Klicka på "ladda ned MCPR verktyget"

• Följ instruktionerna på skärmen och avinstallera Mcafee

Gå inte vidare om inte ikonen försvinner! Avinstallera inte programmet manuellt utan ring IT support så hjälper dom dig!

Installera VIPRE Advanced Security

1. Om Webroot Ikonen är borta starta om dator och gå vidare.
  2. Om ni vill ladda ned filen. Skicka ett mail till IT@svenskfast.se så skickar vi en länk tillbaka till er.
    Om du använder webbläsaren Edge kommer den säga att den har blockerat din nedladdning. Klicka då på de tre punkterna och välj Behåll som kommer filen laddas ner.
  3. Navigera till var du har laddat ner och sparat VIPRE-filen som heter vipre_agent_svenskfast och dubbelklicka för att öppna den. (Går att söka i sökfönster efter filen om man är osäker var den ligger.)
  4. Om du tillfrågas av Windows Defender som frågar om du vill tillåta VIPRE att installeras, klicka på "Mer information" och sen "kör ändå"

5. När denna skärm kommer upp klicka på "nästa"

6. På användarlicensavtalet klickar du på " Jag accepterar termerna" och sedan "nästa"

7. Om du inte vill att VIPRE ska installeras i dess standardplats för du kanske saknar utrymme eller liknande, välj "ändra" och sedan välj plats på datorn du vill spara det.

8. Klicka på "installera"

9. Välj "klar" så ska installationen vara färdig.

10. För att se att installationen fungerade, gå ned på pilen i högra hörnet av aktivitetsfältet, om VIPRE ikonen finns har programmet installerats rätt. Om det inte finns ring IT-support

11. Om du har med VIPRE ikonen och kan du starta om datorn. Kommer ta upp till en timme innan VIPRE ikonen är grön. Den ska uppdatera inställningar och definitioner.
    Om det är rätt installerat kommer alla ikoner vara gröna när du öppnar programmet genom att dubbelklicka på VIPRE ikonen.

Grattis! Installationen är nu klar.

Guide taggad med: Mjukvara Virusskydd