Publicera/Avpublicera objekt

Uppdaterad

Det är statusen i Mspecs som styr om objektet blir publicerat eller ej. De olika statusarna gör lite olika saker på svenskfast.se:

• Annonsering - Objektet läggs ut för förhandsgranskning. Det betyder att du som är inloggad i KVS och kunden som är inloggad på mina sidor kan se annonsen. Du kan även komma åt objektet i Webtop för att förbedera t ex Till salu-skylt och Objektbeskrivning
  • Aktiv matchning - Lägger ut objektet skarpt på hemsidan som Aktiv matchning
  • Till salu - Objektet läggs ut skarpt på hemsidan som Till salu
  • Såld - Objektet blir avpublicerat och hamnar som sålt i KVS, statistiken mm.
  • Alla andra statusar gör så att bostaden blir Avpublicerad

När man ändrar en status så måste den sen skickas "föras över" till hemsidan, KVS mm. Det gör man genom att gå till Mspecs > Marknad > Publicera. Där finns det lite olika knappar men de gör egentligen samma sak så det spelar ingen roll om du trycker på Publicera, Uppdatera Hemsida eller Avpublicera.

Alla dessa startar ett jobb som för över den nya informationen och statusen i Mspecs som sen i sin tur påverkar hemsidan.

Det kan ta en stund innan objektet uppdateras på hemsidan. Du kan se vilken plats i kön objektet har på Hantera försäljning i KVS.

Guide taggad med: Annons Avpublicera