Hur man aktiverar multi factor appen för Microsoft

Uppdaterad

Microsoft kräver nu att du använder deras app för att verifiera ditt konto.

Dessa är stegen du bör gå igenom för att ladda ned och använda appen i framtiden.

Steg 1: Ladda ner Microsoft Authenticator-appen

Gå till din appbutik beroende på din enhet:

För iOS (iPhone eller iPad): Besök App Store.

För Android: Besök Google Play Store.

Sök efter "Microsoft Authenticator" i sökrutan.

Steg 2: Installera appen

Hitta Microsoft Authenticator-appen i sökresultaten och klicka på "Installera" (på Android) eller "Hämta" (på iOS) för att ladda ner och installera appen.

Steg 3: Öppna Microsoft Authenticator

Efter installationen, öppna appen genom att klicka på dess ikon i din app-lista.

Steg 4: Lägg till ett konto i Microsoft Authenticator

När appen är öppen kommer du att se en knapp längst ner på skärmen som säger "Lägg till konto" eller liknande. Tryck på den.

Steg 5: Välj typ av konto

Du kommer att bli ombedd att välja vilken typ av konto du vill lägga till. Vanligtvis är det två alternativ: arbets- eller skolkonto och personligt konto. Välj det alternativ som motsvarar ditt konto.

Steg 6: Skanna QR-koden (om tillgänglig)

Gå till Verifierade ID:n i appen. Klicka på Scanna QR-kod. Scanna koden och klicka på nästa i webbläsaren där du försöker logga in. Du får där upp en siffra, skriv in den i appen. Gå sedan till webbläsaren igen och klicka Nästa.

Om något av dessa steg inte fungerar var inte rätt att kontakta IT-support it@svenskfast.se. Beskriv ditt problem och skicka screenshots hur det ser ut.

Guide taggad med: Office