Aktivera multifaktor för Office

Uppdaterad

Om du inte har aktiverat multifaktor tidigare för ditt konto kommer du till slut bli tillfrågad att använda multi faktor. I sånna behöver du inte göra steg 1-3. Men om du vill aktivera det manuellt följ stegen nedan.

Steg 1: Ladda ner Microsoft Authenticator-appen

• Gå till din appbutik (App Store för iOS eller Google Play Store för Android).
  • Sök efter "Microsoft Authenticator".
  • Ladda ner och installera appen på din enhet.

Steg 2: Gå till Microsofts säkerhetsinställningar (bara om du inte har blivit påtvingad att aktivera multifaktor)

Steg 3: Lägg till en ny säkerhetsinformation (bara om du inte har blivit påtvingad att aktivera multifaktor)

• Klicka på "Uppdatera" under avsnittet "Säkerhetsinformation".
  • Välj "Lägg till en ny metod".

Steg 4: Välj Microsoft Authenticator (bara om du inte har blivit påtvingad att aktivera multifaktor)

• Från de tillgängliga alternativen, välj "Authenticator app".
  • Klicka på "Nästa".

Steg 5: Konfigurera appen

• Öppna Microsoft Authenticator-appen på din enhet.
  • Tryck på "+"-ikonen för att lägga till ett konto.
  • Välj "Arbets- eller skolkonto". OBS: Om det står att något gick fel efter du har loggat in och det står "Microsoft entra ID" i appen istället för ditt konto. Du är på rätt väg och det är bara att gå till nästa steg.

Steg 6: Skanna QR-koden

• På din dator, ska det nu visas en QR-kod.
  • Använd Microsoft Authenticator-appen för att skanna QR-koden. Du skannar via att gå till "Verifierade ID:n". Detta kommer att länka ditt konto till appen.

Steg 7: Bekräfta inställningen

• Efter att ha skannat QR-koden, ska appen börja generera koder för ditt konto.
  • På din dator, klicka på "Nästa" efter att ha skannat QR-koden.
  • Du kan bli ombedd att ange en verifieringskod från appen för att bekräfta att allt fungerar som det ska.

Steg 8: Slutför konfigurationen

• När verifieringskoden har accepterats, är Microsoft Authenticator aktiverat för ditt konto.
  • Du kommer nu att se Microsoft Authenticator som en av dina säkerhetsmetoder under "Säkerhetsinformation".

Steg 9: Testa autentisering

• Logga ut från ditt Microsoft-konto och försök logga in igen.
  • När du loggar in, kommer du att få en push-notifikation i Microsoft Authenticator-appen som du kan godkänna, eller du kan behöva ange en kod från appen.

Genom att följa dessa steg har du nu manuellt aktiverat Microsoft Authenticator för ditt Microsoft-konto, vilket förbättrar säkerheten och skyddet för ditt konto.