Dela kalender i Office 365

Uppdaterad
  1. Öppna Outlook: Starta Office 365-applikationen på din dator och logga in om du inte redan är inloggad.
  2. Öppna Kalender: Klicka på ikonen "Kalender" i nedre vänstra hörnet av Outlook-fönstret. Detta öppnar din kalender.

3. Välj Kalendern du vill dela: I kalendervyn, se till att du har valt den kalender du vill dela om du har flera.

4. Dela kalendern:

1. Klicka på fliken "Dela kalender" som vanligtvis finns i det övre menybandet. Om du inte ser den direkt kan du titta under fliken "Start".
    2. Ett popup-fönster kommer att öppnas.
  5. Ange mottagarens e-postadress: I popup-fönstret, under avsnittet "Dela med", ange e-postadressen till personen du vill dela kalendern med.

6. Välj behörigheter:

1. Under "Behörigheter" väljer du vilken typ av tillgång du vill ge personen. Du kan välja mellan alternativen "Läs", "Redigera" eller "Redigera alla detaljer". Läs ger bara läsrättigheter, medan Redigera låter personen redigera din kalender.
    2. Du kan också använda avsnittet "Tidsintervall" för att ange om personen ska ha åtkomst till kalendern under ett specifikt tidsintervall om så önskas.
  7. Anpassa meddelande (valfritt): Om du vill kan du lägga till ett meddelande som ska skickas tillsammans med inbjudan till att dela kalendern. Detta kan vara ett kort meddelande som förklarar syftet med delningen.

8. Skicka inbjudan: Klicka på "Skicka" eller "Dela" (beroende på vilken version av Office 365 du använder). Det här skickar en inbjudan till den angivna e-postadressen för att dela kalendern.

9. Acceptera inbjudan (mottagaren): Personen som får inbjudan kommer att behöva acceptera den för att få åtkomst till din kalender. De får vanligtvis en e-post med en länk att klicka på för att acceptera delningen.

10. Hantera delade kalendrar: Du kan hantera delade kalendrar genom att gå tillbaka till kalenderfönstret och klicka på "Dela kalender" igen om du vill ändra behörigheter eller ta bort delningen.

Guide taggad med: Office